30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10 - 11 φωλιές

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ και προσθέτετε το μανούρι τριμμένο, την ξινομυζήθρα λιωμένη, την κρέμα γάλακτος, τα κάστανα και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε. Αλείφετε κάθε κομμάτι φύλλου με λάδι. Κόβετε τα φύλλα σε 2 λωρίδες κατά μήκος και κάθε λωρίδα σε 3 κομμάτια. Τοποθετείτε από 6 κομμάτια φύλλο το ένα πάνω στο άλλο και ακτινωτά, σε βουτυρωμένες μικρές φόρμες για μάφιν, και τα πιέζετε να σχηματιστεί φωλιά. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Μοιράζετε στο κέντρο των μικρών σουφλέ φωλιών τη γέμιση και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  3. Σερβίρετε τις φωλιές αμέσως, με πράσινη σαλάτα.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών