10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα σουρώνουμε.
  2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φετούλες σκόρδου, ώσπου μόλις να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα (προσέχουμε ιδιαιτέρως να μην «αρπάξουν», γιατί πικρίζουν πολύ).
  3. Προσθέτουμε στο σκεύος τα νιόκι, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε μία φορά και τα μοιράζουμε σε βαθύ μπολ ή πιάτα. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε αμέσως.
  4. Συμβουλές
  5. Δείτε πώς φτιάχνουμε σπιτικά νιόκι βήμα - βήμα.
  6. Για ευκολία, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα νιόκι σε κενό αέρος, που θα βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και στα καλά παντοπωλεία σε συσκευασίες των 500 γρ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών