15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 800 γρ.Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με το τσίπουρο ή το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και τις αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Xτυπάμε στον ηλεκτρικό πολυκόφτη που διαθέτουμε το γιαούρτι, το λεμόνι και το μείγμα με τις φράουλες μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Την αδειάζουμε σε μεταλλικό κατά προτίμηση μπολ και την αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Τη βγάζουμε, τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και σερβίρουμε. Αν έχουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τις οδηγίες της.