20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 14 - 15 πιτάκια

Για το σιρόπι κανέλας

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 1 - 2 λεπτά (από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας, και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Απλώνετε ένα φύλλο, το βουτυρώνετε και το διπλώνετε στη μέση (οριζοντίως). Βάζετε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση στη μία άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε τα γαλακτομπουρεκάκια σαν πακετάκια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα. Αλείφετε τα γαλακτομπουρεκάκια με βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 - 20 λεπτά. Περιχύνετε το σιρόπι στα γλυκά.
  3. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών