40' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

 Για το κονφί γαλοπούλας

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το λάδι (θέλουμε το λάδι να τα σκεπάζει, γι’ αυτό μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή περισσότερο), τα αρωματικά και το σκόρδο και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να γίνει η γαλοπούλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γαλοπούλα να κρυώσει μέσα στο λάδι για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα σκουπίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε σε ξύλο κοπής και κόβουμε το καθένα στη μέση, κατά μήκος της μακριάς τους πλευράς.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί.
  4. Απλώνουμε σε λεία επιφάνεια 3 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, αλειμμένα το καθένα ξεχωριστά με λίγο από το ελαιόλαδο όπου μαγειρέψαμε τη γαλοπούλα. Απλώνουμε στο κέντρο των φύλλων τα 2 κομμάτια φιλέτου, το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της μακριάς πλευράς, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τα ντοματάκια, τον βασιλικό και τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, διπλώνοντας τις κοντές πλευρές του φύλλου προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Βάζουμε το ρολό στο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, σχηματίζοντας άλλο ένα ρολό. Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με τον κρόκο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  5. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών