Τα λόγια είναι περιττά… Τα γεμιστά της Νένας είναι ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει. Με μπόλικο δυόσμο, κόλιανδρο αλλά και σουσάμι το πιάτο μας πλημμυρίζει με αρώματα.

40' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Κόβουμε από τις ντομάτες και από τις πιπεριές ένα «καπάκι» στην πλευρά με το κοτσάνι. Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές. Βάζουμε τη σάρκα των ντοματών στο μούλτι και χτυπάμε ελάχιστα, να ψιλοκοπεί. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις τακτοποιούμε σε ένα ταψί που ιδανικά να τις χωράει ακριβώς. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σάρκα από τις ντομάτες και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Περιχύνουμε με 100 ml από το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές, αφήνοντας κενό 2 εκ. από το χείλος, για να φουσκώσει το ρύζι. Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 200 ml νερό, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 45 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα γεμιστά και να ροδίσουν ομοιόμορφα στην επιφάνεια.
  3. Συνοδεύουμε τα γεμιστά με φέτα, πράσινη σαλάτα με ελιές και προζυμένιο ψωμί.
  4. Στο ποτήρι μας ένα ξηρό, αρωματικό Μοσχοφίλερο ή τη ροζέ εκδοχή της ίδιας ποικιλίας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών