
30'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: για 4-5 μερίδεςΔιαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τους γίγαντες και νερό τόσο ώστε να τους υπερκαλύψει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
- Τους στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, αλατοπίπερο και 250 ml ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Aδειάζουμε και τους γίγαντες και τη σάλτσα με το σπανάκι σε μέτριο ταψί, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.