30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-5 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τους γίγαντες και νερό τόσο ώστε να τους υπερκαλύψει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  2. Τους στραγγίζουμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, αλατοπίπερο και 250 ml ζεστό νερό.
  6. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  8. Aδειάζουμε και τους γίγαντες και τη σάλτσα με το σπανάκι σε μέτριο ταψί, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Συνταγές με Σπανάκι

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές με Φασόλια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών