
45'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 57'
Υλικά
Κομμάτια: 12Για τη βουτυρόκρεμα
Για το γλάσο ζάχαρης
Διαδικασία
Gingerbread cookies
- Για να φτιάξουμε τα gingerbread cookies γεμιστά με βουτυρόκρεμα, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια τραχιά κρέμα.
- Προσθέτουμε τη μελάσα και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και χτυπάμε, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει κάπως και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 3 χλστ.
- Με κουπάτ σε σχήμα ανθρωπάκι κόβουμε περίπου 12 μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Βουτυρόκρεμα
- Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, την άχνη, το γάλα και το τζίντζερ, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη σε σχήμα αστεριού.
Γλάσο ζάχαρης
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό, χτυπώντας καλά με πιρούνι, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και σχετικά πυκνό μείγμα (ίσως δεν χρειαστεί όλος ο χυμός). Βάζουμε
- Βάζουμε το γλάσο σε μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία προσαρμόζουμε στρογγυλή και πολύ λεπτή μύτη.
Συναρμολόγηση
- Καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα τα μισά μπισκότα-ανθρωπάκια και τα σκεπάζουμε με άλλα μισά, σαν σάντουιτς.
- Έπειτα φτιάχνουμε στο κέντρο κάθε μπισκότου μια μικρή ροζέτα.
- Με το γλάσο ζάχαρης σχεδιάζουμε τα χέρια και τα πόδια.
- Αφήνουμε να στερεοποιηθεί καλά το γλάσο και σερβίρουμε τα gingerbread cookies γεμιστά με βουτυρόκρεμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.