ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα πιο καμένα της ΔευτέραςGingerbread cookies
45' προετοιμασία
12' ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 57'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βουτυρόκρεμα

Για το γλάσο ζάχαρης

Διαδικασία

Gingerbread cookies

  1. Για να φτιάξουμε τα gingerbread cookies γεμιστά με βουτυρόκρεμα, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια τραχιά κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τη μελάσα και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και χτυπάμε, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  4. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
  5. Βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει κάπως και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 3 χλστ.
  6. Με κουπάτ σε σχήμα ανθρωπάκι κόβουμε περίπου 12 μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Βουτυρόκρεμα

  1. Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, την άχνη, το γάλα και το τζίντζερ, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη σε σχήμα αστεριού.

Γλάσο ζάχαρης

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό, χτυπώντας καλά με πιρούνι, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και σχετικά πυκνό μείγμα (ίσως δεν χρειαστεί όλος ο χυμός). Βάζουμε
  2. Βάζουμε το γλάσο σε μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία προσαρμόζουμε στρογγυλή και πολύ λεπτή μύτη.

Συναρμολόγηση

  1. Καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα τα μισά μπισκότα-ανθρωπάκια και τα σκεπάζουμε με άλλα μισά, σαν σάντουιτς.
  2. Έπειτα φτιάχνουμε στο κέντρο κάθε μπισκότου μια μικρή ροζέτα.
  3. Με το γλάσο ζάχαρης σχεδιάζουμε τα χέρια και τα πόδια.
  4. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί καλά το γλάσο και σερβίρουμε τα gingerbread cookies γεμιστά με βουτυρόκρεμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών