20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την επάλειψη

Για τη σάλτσα BBQ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Σε ένα μούλτι αλέθουμε όλα τα υλικά για την επάλειψη του κοτόπουλου. Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με το μείγμα. Φροντίζουμε να το τρίψουμε καλά (να του κάνουμε «μασάζ»). Ψήνουμε τα μπούτια για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να αρχίσει να κολλάει. Απομακρύνουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 110° C.
  2. Βουτάμε τα μπούτια στη σάλτσα, λαδώνουμε –προσεκτικά για να μην καούμε– τη σχάρα του φούρνου και κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα μεγάλο ταψί, ώστε να μαζεύονται τα υγρά. Βάζουμε τα μπούτια πάνω στη σχάρα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα μία φορά (δηλαδή ξαναβουτάμε στη σάλτσα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά). Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, τσίλι και ρύζι λευκό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών