Υλικά

 

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και την Κουβερτούρα. Ζυμώνετε στο μίξερ ελαφρά τα αυγά, την Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη , την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και να γίνουν κρεμώδη (περίπου για 4-5 λεπτά). Προσθέτετε το γάλα με τη Μαγιά Στιγμής, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το βούτυρο με την Κουβερτούρα, το Κακάο και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5-8 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο να φουσκώσει για 40 λεπτά.
  2. Όταν φουσκώσει, ‘ανοίγετε’ τη ζύμη και προσθέτετε το ταχίνι, τα καρύδια και τον χαλβά. Μετά την ‘κλείνετε’ και αφήνετε να φουσκώσει πάλι για 30 λεπτά. Την μοιράζετε σε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά στους 170°C με αέρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών