Πρώτα βράζουμε τα λαχανικά της συνταγής μαζί με τα βραστόψαρα και στη συνέχεια πολτοποιούμε σε ένα μούλτι τα λαχανικά δημιουργώντας μια βελούδινη σούπα.

30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά και το νερό. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μεγάλο κομμάτι τουλπάνι, το δένουμε από τις γωνίες του σαν πουγκί, το ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά και πιέζουμε για να απλωθούν τα ψάρια και να καλυφθούν με το νερό. Μαγειρεύουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το τουλπάνι με τα ψάρια, το αφήνουμε κατά μέρος και βράζουμε τα λαχανικά για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθούν τα υγρά. Ξεψαχνίζουμε σχολαστικά τα ψαράκια.
  2. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά, τα αδειάζουμε στο μούλτι, προσθετουμε το ψαχνό από τα ψάρια και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα και ρίχνουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να αποκτήσει η σούπα σχετικά ρευστή σύσταση, βάζουμε χυμό λεμόνι και σερβίρουμε.
  3. Στο ποτήρι μας: Sherry fino, ισπανικό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών