15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον χαλβά, τους ξηρούς καρπούς και τα φρουί γλασέ. Προσθέτουμε το ταχίνι με μέλι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε λεία επιφάνεια και από πάνω στρώνουμε 1 φύλλο Σφολιάτας βουτύρου Χρυσή Ζύμη. Βάζουμε στο κέντρο, κατά μήκος, της μακριάς πλευράς, το μείγμα. Το πιέζουμε για να του δώσουμε σχήμα χοντρού μπαστουνιού. Διπλώνουμε τις στενές πλευρές του φύλλου πάνω από τη γέμιση, για να τη εγκλωβίσουμε. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Το μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού. Αν θέλουμε, κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με ένα κοφτερό μαχαίρι.  Ψήνουμε το στρούντελ στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με άχνη.
  3. Σημείωση: Με το άλλο φύλλο Σφολιάτας βουτύρου Χρυσή Ζύμη μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα ρολό ή να το φυλάξουμε στη κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών