ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖύμη για φοκάτσιαΖύμη για φοκάτσια

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Βάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 30 λεπτά.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το γιαούρτι και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στο μίξερ ή στο χέρι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη αλάτι, αλλά μπορούμε να το βάλουμε και από πάνω, μαζί με τα υλικά της επικάλυψης.

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Κόβουμε τη ζύμη στη μέση, τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 4 χιλιοστών.

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμαΗ απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμαΗ απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Τη βάζουμε σε λαδωμένο ρηχό ταψί πίτσας ή πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και, αν θέλουμε, γυρνάμε λίγο την περιφέρεια προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα στεφάνι περιφερειακά.

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Την αλατίζουμε (αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε αλάτι κατά το ζύμωμα, αλλιώς την αλατίζουμε πριν βάλουμε τα υλικά της επικάλυψης).

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμαΗ απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμαΗ απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Βάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 30 λεπτά.

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

 

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: Για 2 πίτσες διαμ. περίπου 30 εκ.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το γιαούρτι και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στο μίξερ ή στο χέρι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη αλάτι, αλλά μπορούμε να το βάλουμε και από πάνω, μαζί με τα υλικά της επικάλυψης.
  2. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση, τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 4 χιλιοστών.
  3. Τη βάζουμε σε λαδωμένο ρηχό ταψί πίτσας ή πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και, αν θέλουμε, γυρνάμε λίγο την περιφέρεια προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα στεφάνι περιφερειακά.
  4. Την αλατίζουμε (αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε αλάτι κατά το ζύμωμα, αλλιώς την αλατίζουμε πριν βάλουμε τα υλικά της επικάλυψης).
  5. Βάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 30 λεπτά.

Μυστικά

Πρόταση σερβιρίσματος: Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλάτι, αν δεν έχουμε βάλει στο ζύμωμα, απλώνουμε πάνω σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε εδώ κι εκεί μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες και μερικά φύλλα βασιλικού για μια κλασική πίτσα μαργαρίτα ή φέτες ζαμπόν, τριμμένο μείγμα τυριών, μανιτάρια, κομματάκια από πιπεριές Φλωρίνης, κομματάκια μπέικον και προαιρετικά λίγη ρίγανη, για μια διαφορετική εκδοχή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών