Τι να μαγειρέψω σήμερα; Αυτή η αγωνιώδης ερώτηση απασχολεί όλα τα νοικοκυριά καθημερινά. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα μας λύσει τα χέρια και ταυτόχρονα θα προσφέρει εύκολες, γρήγορες και πρωτότυπες λύσεις για τα καθημερινά μας γεύματα. Διαλέγουμε μία μέρα της εβδομάδας που έχουμε αρκετό χρόνο, θα μπορούσε να είναι η Κυριακή. Σκεφτόμαστε τα γεύματα που θέλουμε να μαγειρέψουμε για κάθε μέρα, φροντίζοντας επίσης το εβδομαδιαίο διατροφολόγιο να είναι ισορροπημένο, να περιέχει δηλαδή όλες τις ομάδες τροφών. Συμπεριλαμβάνουμε πολλά λαχανικά, ψάρι, κρέας, κοτόπουλο, όσπρια, σαλάτες και φρούτα. Θα πρέπει επίσης το μαγειρικό μας πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τα χρονοδιαγράμματά μας. Για παράδειγμα, μαγειρεύουμε ψάρι το Σάββατο, καθώς είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να είναι φρέσκο και να καταναλωθεί άμεσα. Σε μια δύσκολη μέρα της εβδομάδας που ο χρόνος μας είναι λιγοστός, προγραμματίζουμε μια ωραία και χορταστική μακαρονάδα, η οποία δε θα μας πάρει πάνω από 30 λεπτά για να τη μαγειρέψουμε.

«Χτίζουμε» το εβδομαδιαίο διατροφικό μας πρόγραμμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας. Γράφουμε τη λίστα για ψώνια, διαλέγουμε τη μέρα της εβδομάδας που μας βολεύει να αγοράσουμε τα υλικά και έτσι οργανώνουμε άψογα την καθημερινή μας μαγειρική, κερδίζοντας σε χρόνο, χρήμα αλλά και γεύση.

Με μια γρήγορη μπεσαμέλ, φτιάχνουμε παστίτσιο ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, το ίδιο γρήγορα ετοιμάζουμε και πουρέ πατάτας για να συνοδέψουμε ψητό κρέας. Την Κυριακή μπορούμε να την αφιερώσουμε στο ζύμωμα, ακόμα και μαζί με τα παιδιά, κάνοντας τη μαγειρική παιχνίδι. Φτιάχνουμε ζύμη για πίτσα και μπορούμε να κάνουμε διπλή δόση και να φυλάξουμε το ένα ζυμάρι στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε μέσα στην εβδομάδα. Με Φαρίνα, ετοιμάζουμε ένα νόστιμο κέικ για να τρώνε τα παιδιά πριν το σχολείο. 

Θα δούμε ότι η οργάνωση και η προνοητικότητα μας βοηθάνε όχι μόνο να εξοικονούμε ενέργεια, κόπο και χρήμα αλλά μας προσφέρει πιο ισορροπημένη διατροφή και πιο νόστιμα φαγητά!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε εδώ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT