
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με μίσο και παρμεζάνα αρχικά βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 300 ml από το νερό τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το μίσο και το νερό που κρατήσαμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα φύκια και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.