10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με μίσο και παρμεζάνα αρχικά βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 300 ml από το νερό τους.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το μίσο και το νερό που κρατήσαμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα φύκια και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών