Η περίφημη shepherd’s pie κατά τους Αγγλοσάξονες έχει πλούσια γέμιση κιμά και μια αφράτη επικάλυψη από νόστιμο, βελούδινο πουρέ.

45' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον κιμά

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  2. Επικάλυψη: Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τον κιμά σε ένα μέτριο, βαθύ, πυρίμαχο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνειά του και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι ο πουρές να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών