Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την στραπατσάδα του Σαρανταυγά σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 1 λεπτό να μαλακώσει λίγο, αλλά όχι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε 4 μέτριες ντομάτες, τριμμένες και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Στο μεταξύ χτυπάμε 4 αυγά και προσθέτουμε και 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη.
- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με ένα πιρούνι εκτός φωτιάς, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τη στραπατσάδα πασπαλισμένη με λίγο θρούμπι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.