10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο (αν βάλουμε), το κύμινο και το τσίλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το σπανάκι και το καρότο, σκεπάζουμε με το καπάκι, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρύζι και αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για 5 λεπτά, γαρνίρουμε με τα κάσιους και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών