(Equip Hotel Μον. ΕΠΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με κάρι και γάλα καρύδαςΚοτόπουλο με κάρι και γάλα καρύδας

 

30' προετοιμασία
2 ώρες και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το dry rub (ξηρή μαρινάδα)

Για την επάλειψη

Διαδικασία

Ξηρή μαρινάδα

  1. Για να ετοιμάσουμε το Jerk chicken (κοτόπουλο σχάρας από την Καραϊβική), με μπαχαρικά και ρούμι ξεκινάμε με την ξηρή μαρινάδα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να αναμειχθούν.
  2. Κρατάμε για τη συνταγή 4 κουτ. σούπας (φυλάσσουμε το υπόλοιπο σε βαζάκι και το διατηρούμε σε σκοτεινό, ξηρό μέρος).

Κοτόπουλο

  1. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με 3 κουτ. σούπας από το dry rub και το τρίβουμε καλά, κάνοντας απαλό μασάζ.
  2. Αλείφουμε με πινέλο το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο παντού, χωρίς να αφήσουμε ακάλυπτο σημείο.

Επάλειψη

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τελευταία κουτ. σούπας dry rub με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν πάστα. Αφήνουμε κατά μέρος.

Ψήσιμο

  1. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 10 δευτερόλεπτα σε από - σταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 25 λεπτά ή, για μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν το θερμόμετρο δείξει 76°C.
  3. Για να μετρήσουμε σωστά, μπήγουμε το θερμόμετρο στο πιο χοντρό σημείο ενός από τα δύο μπούτια, προσέχοντας να μην αγγίξει το κόκαλο.
  4. Τα τελευταία λεπτά του ψησίματος αλείφουμε όλο το κοτόπουλο με το μείγμα επάλειψης τακτικά.
  5. Μεταφέρουμε προσεκτικά το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών