15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο για 2-3’. Προσθέτουμε τα καρεδάκια τομάτας και σιγοβράζουμε για άλλα 5’. Μετά, προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino, το ζωμό λαχανικών, μπαχαρικά και αρωματικά και σιγοβράζουμε για 6’. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών, τα οποία προηγουμένως έχουμε καθαρίσει. Ενώνουμε και τα κεφάλια των καλαμαριών στα σώματά τους με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα γεμιστά καλαμάρια, συμπληρώνουμε με λίγο νερό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-15’. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά ή και σε θερμοκρασία δωματίου,
  2. Διατροφική Αξία: Τα καλαμαράκια συνδυάζονται θαυμάσια με το καστανό ρύζι και αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών. Τα λιπαρά αυτά μειώνουν τα τριγλυκερίδια υπό προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα προσφέρουν αντιθρομβωτική και καρδιοπροστατευτική δράση.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών