Λιλής ο νεότερος, κατά κόσμον Λεονάρδος Ρούσσος, φημίζεται και για την καππαροσαλάτα που φτιάχνει στην ομώνυμη ταβέρνα στην Ανω Σύρο.

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Καππαροσαλάτα πατατένια: Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  3. Αν το μούλτι που έχουμε είναι μικρό, κάνουμε την ακόλουθη διαδικασία σε δύο δόσεις: Βάζουμε την κάππαρη, το κρεμμύδι σε φέτες και το αλατοπίπερο στο μούλτι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα, αλλά να μη λιώσουν.
  4. Προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο, και μαζί και τις βρασμένες πατάτες.
  5. Τα χτυπάμε για 3 - 4 λεπτά ακόμη, ώστε να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
  6. Θέλει προσοχή γιατί, αν το παραχτυπήσουμε, θα γίνει σαν λάστιχο.
  7. Αν θέλουμε την καππαροσαλάτα πιο αφράτη, τότε προσθέτουμε 1 - 2 κ.
  8. σ.
  9. ελαιόλαδο επιπλέον.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών