ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι Φλογερές - ΑματριτσάναΑματριτσιάνα, η φλογερή μακαρονάδα της Ρώμης
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καρμπονάρα οριτζινάλε, αρχικά ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το γκουαντσιάλε. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι, το γκουαντσιάλε θα τηγανιστεί στο δικό του λίπος, το οποίο σταδιακά θα γίνει διάφανο. Είναι έτοιμο μόλις ξεροψηθεί. Προσοχή, όμως, να μην παρασκληρύνει.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
  3. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να «κρατάνε» αρκετά στο δόντι.
  4. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το τριμμένο πεκορίνο και αλατοπιπερώνουμε με μέτρο, γιατί το πεκορίνο είναι ήδη αλμυρό. Χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι.
  5. Αμέσως μόλις μαγειρευτούν τα σπαγγέτι, τα παίρνουμε με μια τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε σε σβηστή φωτιά.
  6. Προσθέτουμε 1 μικρή κουτάλα της σούπας νερό από το μαγείρεμα των ζυμαρικών και αμέσως ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα, να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Προσοχή, να μη στεγνώσει!
  7. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με επιπλέον πεκορίνο και πιπέρι. Η καρμπονάρα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών