Η συνταγή, που θα βρείτε λίγο παρακάτω, απευθύνεται σε ενήλικα παιδιά και ιδιαίτερα σε μεσήλικα, που θέλουν να θυμηθούν κάτι από τα περασμένα. Μπορείτε να την κάνετε σπίτι και να τη ρουφήξετε στη βεράντα με φίλους ή στις διακοπές, θυμηθείτε ότι πάει πολύ με κάμπινγκ οργανωμένο, αλλά και ανοργάνωτο.

Αν έχετε γενέθλια μες στο κατακαλόκαιρο, επιχειρήστε το για κέρασμα. Θα μείνουν αξέχαστα και το κέρασμα και τα γενέθλιά σας.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 1 ολόκληρο καρπούζι

Διαδικασία

  1. Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ στην κατάψυξη τη βότκα.
  2. Βρείτε πού ισορροπεί πιο καλά το καρπούζι και με ένα μεγάλο μαχαίρι αφαιρέστε ένα κομμάτι, που να μοιάζει με καπάκι. Με ένα μεγάλο κουτάλι βγάλτε τη σάρκα του καρπουζιού σκάβοντάς το, όχι τελείως, αφήστε λίγο ροζ και βάλτε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα κομμάτια που βγάλατε, πιέστε τα με τα χέρια σας για να πάρετε όσο περισσότερο γίνεται από τον χυμό του. Σουρώστε για να γλιτώσετε από τα κουκούτσια και τα χοντρά του κομμάτια. Και τώρα έχετε ένα κουφάρι καρπουζιού, το οποίο πρέπει να μετατρέψετε σε... χαρά.
  3. Βάλτε στο άδειο καρπούζι 1 μέρος βότκα, 1 μέρος χυμό πορτοκαλιού, 1 μέρος χυμό καρπουζιού. Ρίξτε άφθονα παγάκια και ανακατέψτε. Καπακώστε, ανοίγοντας τρυπούλες στο καπάκι του καρπουζιού για να χωρέσουν τα καλαμάκια ή κόψτε το άδειο καρπούζι ζιγκ ζαγκ για να είναι όμορφο και βάλτε κατευθείαν τα καλαμάκια στο καρπούζι.
  4. Ρουφήξτε Καρπουζοχαρά και όλα θα είναι καλύτερα. Αν τελειώσει γρήγορα γιατί είστε πολλά άτομα, αναγομώστε. Να έχετε φροντίσει να φωνάξετε φίλους... Να έχετε χώρο, αν ξεμείνει κανένας φίλος που θα γίνει ντίρλα. Να προμηθευτείτε καφέ γιατί βαράει κατακούτελα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT