Βουτυράτη γέμιση με μπόλικο κασέρι και αφράτο, πλούσιο φύλλο σφολιάτας από εκλεκτά υλικά για ένα απίθανο αποτέλεσμα. Με τη Σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ με τα πιο αγνά υλικά και με την γνώση και την τέχνη από γενιά σε γενιά, θα ετοιμάσουμε κασερόπιτες σαν της γιαγιάς!

 

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12 τμχ.

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε τη σφολιάτα από την κατάψυξη και την αφήνουμε μέσα στη συσκευασία της σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη κρέμα.
  4. Προσθέτουμε το κασέρι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  5. Αποσύρουμε, καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, με τρόπο ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια για να μη δημιουργήσει πέτσα, και αφήνουμε περίπου 5 λεπτά, να κρυώσει.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  8. Σε λεία επιφάνεια απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας και κόβουμε το καθένα σε 4 ίσα μέρη.
  9. Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε μικρού φύλλου, διπλώνουμε και πιέζουμε τις άκρες ώστε να ενωθούν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.
  10. Τακτοποιούμε στο ταψί, αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αυγού - γάλακτος και ψήνουμε για περίπου 45 - 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι κασερόπιτες.

Μυστικά

ΜΥΣΤΙΚΟ: Μπορούμε αν θέλουμε μαζί με τη γέμιση κασεριού, να προσθέσουμε ζαμπόν, φέτες ντομάτας ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας. 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών