10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Για το ρύζι

Για τη γαλοπούλα

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε τις μπουκιές γαλοπούλας μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και κάρυ για 2-3’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου και μετά από 3-4’ προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το φρέσκο ανανά κομμένο σε κυβάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει για άλλα 5’ και στο τέλος προσθέτουμε το ζωμό λεμονιού και το φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο. Σιγοβράζουμε για 1’ακόμα. Στο χρόνο που βράζει η γαλοπούλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο βούτυρο το κουκουνάρι και το αμύγδαλο φιλέ. Μόλις πάρουν χρώμα, κρατάμε λίγο για τη γαρνιτούρα και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καστανό ρύζι Agrino Basmati και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10’. Αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 3-4’. Σε πιάτο βάζουμε ρύζι, πάνω του τη γαλοπούλα με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο και κουκουνάρι και φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού.
  2. Διατροφική Αξία: Η τέρψη αλλά και η θρέψη ήταν ανέκαθεν ένα από τα βασικά ζητούμενα της διατροφής μας! Το καστανό ρύζι, που αποτελεί άριστη πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, σε συνδυασμό με τα εξωτικά συστατικά της συνταγής αυτής καλύπτει απόλυτα και τα δύο.
  3. Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο:  www.agrino.gr/brown-corner

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών