10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μέσα 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με την πράσινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά, τα καρότα και τα κολοκυθάκια για 3-4’ και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καστανό ρύζι Agrino για 1’και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το ριζότο. Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και σερβίρουμε.
  2. Διατροφική Αξία: «Έκρηξη» βιταμίνης C! Οι πιπεριές και τα λεμόνια αποτελούν εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C η οποία υποβοηθά τον σίδηρο που κρύβεται στο καστανό ρύζι, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα από τον οργανισμό.
  3. Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο:  www.agrino.gr/brown-corner

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών