10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2’ και προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1’. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο κουταλιά-κουταλιά μέχρι το καστανό ρύζι να βράσει και να πάρει μία κρεμώδη υφή. Λίγο πριν το ριζότο είναι έτοιμο προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τη γραβιέρα Κρήτης, το κασέρι και το μετσοβόνε, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
  2. Διατροφική Αξία: Το καστανό ρύζι αποτελεί ένα θαυμάσιο δημητριακό, χωρίς γλουτένη, χωρίς αλάτι, με πολλές εδώδιμες ίνες και πλούσιο σε υδατάνθρακες. Συν τοις άλλοις, είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, ενός αντιοξειδωτικού ιχνοστοιχείου που συμβάλλει και στην υγεία των χόνδρων, των οστών και των δοντιών.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών