Υπάρχουν πολλές συνταγές για το συγκεκριμένο πιάτο νουντλς, μια ιδιαιτερότητα της καταλανικής κουζίνας. Αντίθετα με τα περισσότερα ιταλικά ζυμαρικά, τα φιδέος (το ζυμαρικό που χρησιμοποιούν γι’ αυτή τη συνταγή) είναι πολύ κοντά –το μισό μήκος από το μικρό μας δαχτυλάκι– και λεπτά, πιο λεπτά από το σπαγγέτι. Απολαύστε τον παρακάτω κλασικό συνδυασμό νουντλς με χοιρινό.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Σάλτσα πικάδα

Διαδικασία

  1. Σε µια µεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε τις χοιρινές στηθοπλευρές για 5-7 λεπτά, σε δόσεις, µέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και τσιγαρίζουµε για ακόµη 3-4 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. Ρίχνουµε την ντοµάτα και την πάπρικα, ανακατεύουµε και µαγειρεύουµε για 3-4 λεπτά ακόµη.
  2. Προσθέτουµε τα χοιρινά λουκάνικα, το τσορίθο (αν βάλουµε) και τον ζωµό (κρατώντας 2 κουτ. σούπας) και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε µε καπάκι για 10 λεπτά.
  3. Ρίχνουµε στην κατσαρόλα µε τα κρεατικά τα ζυµαρικά και µαγειρεύουµε για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να είναι έτοιµα τα ζυµαρικά – αλ ντέντε.
  4. Σάλτσα πικάδα: Σε γουδί ή στον πολυκόφτη, χτυπάµε τους ξηρούς καρπούς µαζί µε το σκόρδο, τον µαϊντανό, την κανέλα, το ψωµί και τις 2 κουταλιές της σούπας ζωµό ή νερό µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίχνουµε στο µείγµα το σαφράν και ανακατεύουµε µε κουτάλι. Εάν το µείγµα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουµε 1-2 κουτ. σούπας νερό.
  5. Προσθέτουµε τη σάλτσα πικάδα στην κατσαρόλα, σιγοβράζοντας για 5-7 λεπτά ή µέχρι να δέσει ελαφρώς και να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουµε µπόλικο αλάτι και πιπέρι πριν από το σερβίρισµα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT