Κοκκινιστά κεφτεδάκια αρωματισμένα με δυόσμο που τρώγονται είτε με κριθαράκι, είτε με ρύζι για πιλάφι.

40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα κεφτεδάκια

Για τη σάλτσα δυόσμου

Διαδικασία

  1. Κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να αναμειχθούν καλά τα αρώματα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, στο μέγεθος που φτιάχνουμε τα γιουβαρλάκια, και τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Σάλτσα δυόσμου: Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά, για 2 - 3 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζεστό νερό. Οταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια και να δέσει κάπως η σάλτσα.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες στη συσκευασία. Το σουρώνουμε, κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το υγρό όπου έβρασε και ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια. Οταν πάρει βράση, προσθέτουμε (αν χρειάζεται) και από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε απαλά για 1 - 2 λεπτά, έως ότου χυλώσει το κριθαράκι μέσα στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Αν βάλουμε ρύζι, τότε το μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, το σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους.
  4. Συνοδεύουμε με με μια σαλάτα χωριάτικη.
  5. Στο ποτήρι μας ένα κόκκινο κρασί, μια φρουτώδη Νεμέα. Αν θέλετε, και στη ροζέ εκδοχή της.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών