Αυτά τα μικροσκοπικά κεφτεδάκια σερβίρονται συχνά ως σνακ σε σπίτια και εστιατόρια. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πιάτου που μεταφέρθηκε από την Περσία στην Ινδία. Τα κεφτεδάκια είναι ζουμερά στο εσωτερικό τους, επειδή το μείγμα ζυμώνεται πολύ καλά πριν από το τηγάνισμα.

25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουµε το κρεµµύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το χοντροκοµµένο τσίλι και τα φύλλα κόλιανδρου σε έναν πολυκόφτη µέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουµε το γιαούρτι στον πολτό και ανακατεύουµε καλά.
  2. Βάζουµε τον κιµά σε ένα µπολ, προσθέτουµε τον πολτό και ανακατεύουµε µε το χέρι. Προσθέτουµε όλα τα µπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουµε πάλι. Σκεπάζουµε και το βάζουµε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να αφήσουµε να αναδειχθούν οι γεύσεις, αλλά και για να κάνουµε το µείγµα πιο σφιχτό και πιο εύκολο στο πλάσιµο.
  3. Βρέχουµε τα χέρια µας και πλάθουµε µικρές χούφτες (περίπου 1 γεµάτη κουταλιά της σούπας) από το µείγµα σε κεφτέδες. Θα πρέπει να µας βγουν περίπου 30-40 κεφτέδες.
  4. Γεµίζουµε το 1/3 ενός µεγάλου τηγανιού µε λάδι και το ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, αλλά πριν καπνίσει, προσθέτουµε 10 κεφτέδες σε µία στρώση. Αφήνουµε να ροδίσουν απαλά, κουνώντας το τηγάνι, για 2-3 λεπτά. Τους τηγανίζουµε για 2-3 λεπτά και από την άλλη πλευρά. ∆οκιµάζουµε έναν κεφτέ ανοίγοντάς τον στη µέση. Αν το κρέας είναι ακόµα ροζ, µαγειρεύουµε για 1 ή 2 λεπτά ακόµα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαµβάνουµε µε τους υπόλοιπους κεφτέδες.
  5. Σερβίρουµε τα κεφτεδάκια µε οδοντογλυφίδες. Ιδανικό συµπλήρωµα είναι το τσάτνεϊ ντοµάτας, καθώς και άλλα τσάτνεϊ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών