Αυτοί οι κεφτέδες πωλούνται σε υπαίθριους πάγκους στη βόρεια Ινδία. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν κρέας, και σερβίρονται με μια ποικιλία από τσάτνεϊ, όπως τσάτνεϊ ταμάρινδου ή μέντας και κόλιανδρου. Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό ή σνακ.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 18 τμχ.

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε τις φακές και τα ρεβύθια σε κρύο νερό για 4 ώρες  ή όλο το βράδυ. Στραγγίζουµε. Χοντροαλέθουµε τις φακές και τα ρεβύθια σε έναν πολυκόφτη. Προσθέτουµε τα τσίλι, τα φύλλα κάρι, τους µαραθόσπορους, το κρεµµύδι, το γκαράµ µασάλα, την καρύδα, το τζίντζερ και τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού. Ανακατεύουµε καλά και αλατίζουµε.
  2. Προσθέτουµε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ, αν το χρησιµοποιήσουµε (δίνει µια πιο τραγανή υφή), και ανακατεύουµε µέχρι να µαλακώσει το µείγµα και να µπορούµε να το πλάσουµε (µπορεί να χρειαστεί να προσθέσουµε λίγο νερό). Χωρίζουµε το µείγµα σε 18 µερίδες και πλάθουµε κεφτέδες.
  3. Γεµίζουµε κατά το 1/3 µε λάδι µια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουµε τέσσερις ή πέντε κεφτέδες τη φορά στο καυτό λάδι, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί. Στραγγίζουµε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουµε ζεστούς µε τσάτνεϊ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT