Η Νένα Ισμυρνόγλου φτιάχνει τον πιο πρωτότυπο κεφτέ του καλοκαιριού.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 1 μέτριο ταψί

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για μισή ώρα, ώστε να μην απορροφήσουν κατά το τηγάνισμα πολύ λάδι.
  2. Μείγμα κιμά: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί κάπως. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το εστραγκόν και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, αλατοπίπερο, το μείγμα λαδιού - μουστάρδας και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με κρύο νερό για να γίνει αφράτο το μείγμα.
  3. Γέμιση: Στραγγίζουμε καλά τους κύβους μελιτζάνας, τους τυλίγουμε σε πετσέτα και πιέζουμε ώστε να στεγνώσουν καλά. Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας καλά, τους βάζουμε σε ένα μπολ με το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά τουλάχιστον (για να ζεσταθεί καλά). Χωρίζουμε τον κιμά στα 2, απλώνουμε το μισό σε ένα καλά λαδωμένο ταψί σε ύψος 1 εκ., από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες και τέλος τον υπόλοιπο κιμά και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κεφτές. Κόβουμε σε κομμάτια. Συνοδεύουμε με ζεστές πίτες, γιαούρτι, σαλάτα της αρεσκείας μας και πατάτες τηγανητές.
  5. Στο ποτήρι μας η διεθνής ποικιλία Syrah είναι η επιλογή μας για τους πρωτότυπους κεφτέδες. Τόσο στην ερυθρή όσο και στη ροζέ εκδοχή της.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών