Διαδικασία
- Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά.
- Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
- Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά.
- Παίρνετε 7 κουταλιές της σούπας ζύμης, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά.
- Στη φόρμα του κέικ στρώνετε τη μισή ζύμη, συνεχίζετε με το μείγμα του κακάο και τελειώνετε με το υπόλοιπο της ζύμης.
- Με ένα πιρούνι ανακατεύετε ελαφρά για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν «νερά».
- Βάζετε το μείγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
- Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
- Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.