Τα αχλάδια πρωταγωνιστούν σε αυτό το φίνο κέικ. Βρασμένα σε γλυκό κρασί, στεφανώνουν υπέροχα το αφράτο κέικ βανίλιας, με την απίστευτα μαλακή υφή χάρη στη Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Τέλος, η σοκολατένια σαντιγί μετατρέπει το κέικ σε κανονική τούρτα.

1 ώρα και 30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: για 12 μερίδες

Για το κέικ

Για τα αχλάδια ποσέ

Για την επικαλυψη

Διαδικασία

  1. Κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας με μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
  2. Αχλάδια: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια, το κρασί και την κανέλα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Επικάλυψη: Ανακατεύουμε την λιωμένη κουβερτούρα (χλιαρή) με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Συναρμολόγηση: Ξεφορμάρουμε το κέικ και το σιροπιάζουμε με λίγο από το κρασί μέσα στο οποίο έβρασαν τα αχλάδια. Κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα στρώνουμε στην επιφάνεια. Από πάνω και στα πλαϊνά του κέικ απλώνουμε την σοκολατένια σαντιγί. Τέλος, γαρνίρουμε τα πλαϊνά με νιφάδες κουβερτούρας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT