15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Υλικά για γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα.
- Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το ξινόγαλα, τη βανίλια, το κάρδαμο, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
- Στο τέλος, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τα μύρτιλα και το αμύγδαλο φιλέ και ανακατεύετε ελαφριά, με μαρίζ.
- Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά μία φόρμα που ανοίγει με διάμετρο 26-28 εκατοστά.
- Ρίχνετε το μισό μίγμα, απλώνετε από πάνω τη μαρμελάδα και μετά το υπόλοιπο μίγμα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά.
- Αλείφετε το κέικ με τη μαρμελάδα, γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τα μύρτιλα και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.