15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Υλικά για γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα.
  3. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το ξινόγαλα, τη βανίλια, το κάρδαμο, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Στο τέλος, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τα μύρτιλα και το αμύγδαλο φιλέ και ανακατεύετε ελαφριά, με μαρίζ.
  5. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά μία φόρμα που ανοίγει με διάμετρο 26-28 εκατοστά.
  6. Ρίχνετε το μισό μίγμα, απλώνετε από πάνω τη μαρμελάδα και μετά το υπόλοιπο μίγμα.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά.
  8. Αλείφετε το κέικ με τη μαρμελάδα, γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τα μύρτιλα και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών