![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 8 κεμπάπΓια τη σάλτσα γιαουρτιού
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ για 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 - 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ πάχους περίπου 3 εκ. και μήκους 6 εκ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
- Βάζουμε τα κεμπάπ στο ταψί, σκορπίζουμε δίπλα τα ντοματίνια, αλατοπιπερωμένα, και ψήνουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού. Πάνω σε κάθε αραβική πίτα βάζουμε ένα κεμπάπ και ντοματίνια, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.