Τα σπιτικά κεμπάπ με κιμά κοτόπουλου είναι ότι πρέπει για να τα ετοιμάσετε και να τα φάτε μαζί με την παρέα σας σήμερα το βράδυ.
15'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'
Υλικά
Μερίδες: 8 κεμπάπΓια τη γιαουρτοσάλτσα
Διαδικασία
- Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 8 μακρόστενα κεμπάπ.
- Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 17 - 18 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα.
- Στο ποτήρι μας: Ενα ροζέ Ξινόμαυρο.