ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοχύλια φουρνιστά με μπρόκολο και κουνουπίδιΚοχύλια φουρνιστά με μπρόκολο και κουνουπίδι

Ετοιμάζονται σε λιγότερο από μια ώρα, είναι εύκολα και νόστιμα, και χάρη στη φτιαγμένη με ελαιόλαδο μπεσαμέλ που προτείνει η σεφ και το λίγο τυρί, είναι και ελαφριά.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοχύλια φουρνιστά με χειμερινά λαχανικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 20 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
  3. Tα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά στο ταψί.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια κρέμα.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά και με αργή ροή το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  7. Απλώνουμε την μπεσαμέλ σε μια λεπτή στρώση, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών