Επιλέγουμε τα πιο μεγάλα, τα πιο ευρύχωρα κοχύλια, ώστε να χωρέσουν μπόλικη από τη μυρωδάτη γέμιση με σπανάκι, τυριά και μυρωδικά. Η ίδια γέμιση ταιριάζει και με κανελόνια και με λαζάνια, αλλά με τα κοχύλια θα ξεφύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα.
Υλικά
Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα βρασμένα κοχύλια με το μείγμα και τα στρώνουμε σε μέτριο ταψί, με το άνοιγμα προς τα πάνω.
- Πασπαλίζουμε το άνοιγμα κάθε ζυμαρικού με το πεκορίνο και ψήνουμε σε γκριλ προθερμασμένο στους 180°C, για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.
- Σκορπίζουμε τους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε.