10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.
  2. Κρατάμε 2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  3. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό που κρατήσαμε, τη μουστάρδα και το αλοιφώδες τυρί και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν.
  4. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, περιχύνουμε με το μείγμα του τυριού και της μουστάρδας, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά, για περίπου 1 - 2 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το μυρωδικό της επιλογής μας και τη φέτα και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με δροσερή ντοματοσαλάτα με αγγούρι και ελιές Καλαμών ή θρούμπες.

Στα ποτήρια μας: Ο φρέσκος βασιλικός και η φέτα, που δίνουν τη «ζωντανή» τελευταία πινελιά στο πιάτο μας, οδηγούν σε ένα λευκό αρωματικό κρασί, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών