10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.
- Κρατάμε 2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό που κρατήσαμε, τη μουστάρδα και το αλοιφώδες τυρί και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, περιχύνουμε με το μείγμα του τυριού και της μουστάρδας, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά, για περίπου 1 - 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το μυρωδικό της επιλογής μας και τη φέτα και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με δροσερή ντοματοσαλάτα με αγγούρι και ελιές Καλαμών ή θρούμπες.
Στα ποτήρια μας: Ο φρέσκος βασιλικός και η φέτα, που δίνουν τη «ζωντανή» τελευταία πινελιά στο πιάτο μας, οδηγούν σε ένα λευκό αρωματικό κρασί, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc.