10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για το κολοκυθάκι τηγανητό, βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με 20 γρ. χοντρό αλάτι και σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  2. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να γίνουν πολύ τραγανά, να μην πιουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα και να γίνει η κρούστα έξτρα τραγανή.
  3. Στραγγίζουμε τις φέτες κολοκυθιού και τις αλευρώνουμε.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε 2-3 δόσεις.
  5. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών