Διαδικασία
- Για το κολοκυθάκι τηγανητό, βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με 20 γρ. χοντρό αλάτι και σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να γίνουν πολύ τραγανά, να μην πιουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα και να γίνει η κρούστα έξτρα τραγανή.
- Στραγγίζουμε τις φέτες κολοκυθιού και τις αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε 2-3 δόσεις.
- Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.