1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: Για ταψί 28 εκ.Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
- Ρίχνουμε 1,5 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά και να βγαίνουν εύκολα τα κόκαλα από το ψαχνό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε από πέτσα και κόκαλα και το ξεψαχνίζουμε, κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια.
- Αφήνουμε το ζωμό με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα να κρυώσει. Υπολογίζουμε ότι μας έχει μείνει τουλάχιστον 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) υγρό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο ζωμό με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Bουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και καλύπτουμε τον πάτο του με 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.
- Σκορπίζουμε το 1/3 από το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με 1 κουτάλα της σούπας από το ζωμό.
- Καλύπτουμε με 1 φύλλο και σκορπίζουμε άλλο 1/3 από το κοτόπουλο και το ζωμό.
- Από πάνω βάζουμε άλλο 1 φύλλο, το υπόλοιπο κοτόπουλο και ζωμό, και σκεπάζουμε με 3 φύλλα, επίσης βουτυρωμένα ένα-ένα.
- Γυρίζουμε τα περισσεύματα των φύλλων και φτιάχνουμε ένα κορδόνι περιμετρικά του ταψιού.
- Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 45΄ - 50΄ ή μέχρι να ροδίσει.