1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ταψί 28 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
  3. Ρίχνουμε 1,5 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά και να βγαίνουν εύκολα τα κόκαλα από το ψαχνό.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε από πέτσα και κόκαλα και το ξεψαχνίζουμε, κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια.
  5. Αφήνουμε το ζωμό με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα να κρυώσει. Υπολογίζουμε ότι μας έχει μείνει τουλάχιστον 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) υγρό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
  6. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο ζωμό με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  8. Bουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και καλύπτουμε τον πάτο του με 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.
  9. Σκορπίζουμε το 1/3 από το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με 1 κουτάλα της σούπας από το ζωμό.
  10. Καλύπτουμε με 1 φύλλο και σκορπίζουμε άλλο 1/3 από το κοτόπουλο και το ζωμό.
  11. Από πάνω βάζουμε άλλο 1 φύλλο, το υπόλοιπο κοτόπουλο και ζωμό, και σκεπάζουμε με 3 φύλλα, επίσης βουτυρωμένα ένα-ένα.
  12. Γυρίζουμε τα περισσεύματα των φύλλων και φτιάχνουμε ένα κορδόνι περιμετρικά του ταψιού.
  13. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 45΄ - 50΄ ή μέχρι να ροδίσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών