20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα «σίζαρ»

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο με ζεστή σαλάτα σίζαρ, αρχικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι, έως ότου προκύψει παχύρρευστη σάλτσα.
  3. Ρίχνουμε το λεμόνι, το τυρί, πιπέρι και χτυπάμε.
  4. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.
  5. Κρατάμε τη σος στην άκρη.

Κοτόπουλο

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  2. Σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν καλά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1/2 λεπτό.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 3 - 4 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  6. Το αδειάζουμε σε μια πιατέλα (πετάμε τα σκόρδα) και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα «σίζαρ» σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1/2 - 1 λεπτό. Με αυτή περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 73.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT