Όχι πριν από πολλά χρόνια, τις κότες στην Ισπανία τις έβρισκες να τσιµπάνε κάτω από πορτοκαλιές και ελιές, µε την ελεύθερη βοσκή να δυναµώνει τους µυς τους και να νοστιµίζει το κρέας τους. Για το απλό  αλλά γιορτινό αυτό πιάτο, καλό είναι να χρησιµοποιήσουµε βιολογικό κοτόπουλο, ή τουλάχιστον ελευθέρας βοσκής.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C. Για τη γέµιση, αναµειγνύουµε το ζαµπόν, τον κιµά, τον µαϊντανό, το σκόρδο, το µοσχοκάρυδο, το κρεµµύδι, τη ρίγανη και τον χυµό λεµονιού. Προσθέτουµε το αυγό και πλάθουµε καλά µε τα χέρια. Ρίχνουµε µπόλικο αλάτι και πιπέρι.
  2. Πλένουµε και στεγνώνουµε µε χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο και το γεµίζουµε µε το µείγµα της γέµισης. ∆ένουµε τα πόδια του µε σπάγκο και το βάζουµε στο ταψί. Το αλείφουµε µε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουµε και ψήνουµε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  3. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία στους 180° C και ψήνουµε για ακόµη 1 ώρα. Ελέγχουµε, τρυπώντας µε ένα µαχαίρι κοντά στο µπούτι. Αν τα υγρά που βγαίνουν είναι διαφανή, είναι έτοιµο. Αν όµως είναι ροζέ, ψήνουµε λίγο ακόµα.Αφήνουµε το κοτόπουλο να «σταθεί» για 10-15 λεπτά πριν το κόψουµε. Σερβίρουµε λίγη από τη γέµιση µαζί µε κάθε µερίδα κοτόπουλου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών