Ζυμαρικά ή ρυζί, συνοδεύουν υπέροχα το ζουμερό κρασάτο κοτόπουλο.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (κατά προτίμηση αντικολλητική) ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές (αν βάλουμε), ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το γλυκό και το ξηρό κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό (όχι παραπάνω γιατί τα μανιτάρια όσο μαγειρεύονται βγάζουν τα δικά τους υγρά), χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Σερβίρουμε στα πιάτα.
  2. Συνοδεύουμε με Ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες. Ενδιαφέρων συνδυασμός είναι με σπανάκι που έχουμε αχνίσει με λίγο λάδι και αλατοπίπερο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα περίσσια υγρά του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών