Το κρασί και ο συνδυασμός των καρυκευμάτων ανεβάζουν το όλον.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
  4. Αδειάζουμε το όλον σε γάστρα, βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί με τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  6. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  7. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών