![Τυλιχτά σουβλάκια με σπιτικό «γύρο» κοτόπουλου στο τηγάνι, πράσα και καρότα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tilixta-souvlakia-me-spitiko-gyro-kotopoulou-sto-tigani-prasa-kai-karota-gastronomos-420x560.jpg?v=1720445505)
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο κρασάτο στη γάστρα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
- Αδειάζουμε το όλον σε γάστρα, βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί με τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.