Εξαιρετική συνταγή λεμονάτου κοτόπουλου με Χωριό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό και Φέτα Χωριό Βιολογική κομμένη σε χοντρά κομμάτια.
15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Κόβετε τα φιλέτα στη μέση για να λεπτύνουν.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ.
- Ζεσταίνετε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό σε κατσαρόλα και ροδίζετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να σοταριστούν μαζί με τα φιλέτα για 20 λεπτά περίπου.
- Σβήνετε με το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για 30 λεπτά.
- Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί για να μην σωθεί η σάλτσα.
- Προσθέτετε αλάτι, την πάπρικα και το λεμόνι.
- Κλείνετε την φωτιά και ρίχνετε στο φαγητό την Φέτα Χωριό.
- Την αφήνετε για να λιώσει για λίγα λεπτά.
- Αδειάζετε το φαγητό σε πιατέλα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
- Συνοδεύετε με βουτυρωμένα μακαρόνια.