Εξαιρετική συνταγή λεμονάτου κοτόπουλου με Χωριό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό και Φέτα Χωριό Βιολογική κομμένη σε χοντρά κομμάτια.

15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβετε τα φιλέτα στη μέση για να λεπτύνουν.
  2. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ.
  3. Ζεσταίνετε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό σε κατσαρόλα και ροδίζετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτετε και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να σοταριστούν μαζί με τα φιλέτα για 20 λεπτά περίπου.
  5. Σβήνετε με το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  6. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για 30 λεπτά.
  7. Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί για να μην σωθεί η σάλτσα.
  8. Προσθέτετε αλάτι, την πάπρικα και το λεμόνι.
  9. Κλείνετε την φωτιά και ρίχνετε στο φαγητό την Φέτα Χωριό.
  10. Την αφήνετε για να λιώσει για λίγα λεπτά.
  11. Αδειάζετε το φαγητό σε πιατέλα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
  12. Συνοδεύετε με βουτυρωμένα μακαρόνια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών