Αυτό το πιάτο με κοτόπουλο, που συνδυάζει ξηρούς καρπούς και σαφράν, έχει την απαλή γεύση της κρεμώδους σάλτσας του. Για να γίνουν πιο αρωματικά τα μπαχαρικά, το καλύτερο είναι να τα καβουρδίσουμε, όπως προτείνεται στη συνταγή, αντί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα τριμμένα.

30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουµε ένα µικρό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά και καβουρδίζουµε τους σπόρους του κόλιανδρου για 2-3 ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Τους βάζουµε στην άκρη και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία µε τους σπόρους του κύµινου και το ξυλάκι κανέλας. Αλέθουµε τους σπόρους του κάρδαµου, τα καβουρδισµένα µπαχαρικά, τους κόκκους πιπεριού και τα γαρίφαλα µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, χρησιµοποιώντας έναν µύλο µπαχαρικών ή γουδί και γουδοχέρι ή πολυκόφτη.
  2. Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε µια ρηχή κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει. Προσθέτουµε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα κοµµάτια του κοτόπουλου, και τσιγαρίζουµε γρήγορα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουµε τα αλεσµένα µπαχαρικά και τον ζωµό κοτόπουλου, και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν καλά σκεπασµένα για 30 λεπτά.
  3. Ψιλοκόβουµε τα αµύγδαλα και τα φιστίκια µε πολυκόφτη ή σε µύλο µπαχαρικών ή και µε µαχαίρι. Ανακατεύουµε τα τριµµένα αµύγδαλα και τα φιστίκια µε το γιαούρτι. Αναµειγνύουµε τον κρόκο µε 1 κουτ. γλυκού ζεστό νερό. Προσθέτουµε το γιαούρτι και τον κρόκο στο σκεύος και αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε µε ανοιχτή κατσαρόλα για 10 λεπτά. Αλατίζουµε και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών