
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς (όσο γίνεται πιο ομοιόμορφους ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο).
- Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι.
- Σοτάρουμε τους κύβους του πουλερικού γυρνώντας τους απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο.
- Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο – αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά.
- Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους.
- Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με:
- Το φαγητό αυτό ταιριάζει με ένα απλό ρύζι πιλάφι (μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας) ή noodles ρυζιού (κινέζικα μακαρόνια).