Tο δημοφιλές πιάτο είναι παραδοσιακά κινεζικό, αλλά εμφανίζεται στα μενού πολλών ταϊλανδέζικων εστιατορίων. Τα κάσιους είναι στην πραγματικότητα προσθήκη της Ταϊλάνδης. Αν σοτάρουμε ξεχωριστά τα κάσιους, θα αναδειχθεί το άρωμά τους και θα προσθέσουν την ιδιαίτερη γεύση τους στο πιάτο.

25' προετοιμασία
14' μαγείρεμα
Σύνολο: 39'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού, τον ζωµό και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε τα κάσιους σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σοτάρουµε τα τσίλι στο ίδιο λάδι, σε µέτρια φωτιά, για 1 λεπτό. Πρέπει να σκουρύνουν, αλλά δεν τα αφήνουµε να µαυρίσουν και να καούν. Τα βγάζουµε από το σκεύος µε µια τρυπητή κουτάλα.
  4. Ζεσταίνουµε το ίδιο λάδι ξανά και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το κοτόπουλο και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί. Τα παίρνουµε από το γουόκ και επαναλαµβάνουµε µε το υπόλοιπο σκόρδο και το κοτόπουλο. Ξαναβάζουµε όλο το κοτόπουλο στο γουόκ.
  5. Προσθέτουµε την πιπεριά, το καρότο, το κρεµµύδι και το µείγµα µε τις σάλτσες στο γουόκ και σοτάρουµε για 1-2 λεπτά. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  6. Προσθέτουµε τα κάσιους, τα τσίλι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια και ανακατεύουµε καλά. Πασπαλίζουµε µε τριµµένο πιπέρι. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
  7. * σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT